Apel umanitar – 2% pentru World Vision Romania!

Untitledd-1
World Vision

Buna fetelor! Dupa cum ati putut vedea si pe facebook, de saptamana aceasta am inceput sa promovez o campanie umanitara! Este vorba de o campania de strangere de fonduri din formularele de 2% pentru Fundatia World Vision Romania.

Ce inseamna 2%?
Prevederea 2% permite contribuabililor, persoane fizice, sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala, asociatie sau fundatie. Este un sistem prin care cetatenii pot decide in ce scop doresc sa fie cheltuiti cei 2% din impozitul lor.
Prin urmare … 2% este o campanie prin care poti redirectiona prin completarea formularului tip al ANAF, 2% din impozitul tau pe venit, catre orice entitate non-profit sau unitate de cult din Romania. Treaba sta cam asa: Daca ai lucrat in anul precedent cu carte de munca, din impozitul de 16% pe care oricum ti-l ia statul, fie ca vrei fie ca nu vrei, datorita unei legi foarte bine gandite, poti redirectiona din acesti 16%, 2 procente catre orice asociatie, fundatie, organizatie non-profit din Romania. Majoritatea acestor unitati traiesc pe baza acestor formulare, dorita lor aceste persoane isi pot continua activitatea, realiza campanii si ajuta persoanele mai putin norocoase!

Completarea formularului este una foarte simpla si nu dureaza mai mult de 1 minut. Formularul trebuie completat doar cu numele, adresa, CNP-ul, semnatura si optional adresa de e-mail, telefon sau fax. Trebuie inteles ca aceste date sunt confidentiale si nu sunt folosite in alte scopuri, dupa completare sunt trimise imediat la agentia fiscala pentru procesare. Spun aceste lucruri datorita exemplelor negative prezentate de mass-media! Puteti vedea aici, un model de cum ar trebui completat formularul 230, pentru redirectionarea a 2% din impozitul dumneavoastra pe venit. De-a lungul timpului personalitati precum Teo Trandafir, Calin Goia, Daniela Nane, Diana Dumitrescu, Inna si multi altii s-au alaturat campaniilor Fundatiei World Vision! A venit si timpul tau sa iti ajuti aproapele printr-un simplu gest!

De ce sa directionez 2%?
Nu va costa nimic!
Decideti dumneavoastra cum doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul catre stat!
Puteti ajuta copiii nevoiasi din mediul rural directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!
Ajutati la rezolvarea unei probleme sociale avand satisfactia ca ati facut un bine.

a

Stiati ca?

  • 27,9% din elevii din mediul rural abandoneza scoala inca din invatamanul primar sau gimnazial?
  • Lipsa cartilor si infrastructura scolara precara slabesc motivatia copiilor pentru invatatura?

Am ales sa sprijin Fundatia World Vision deoarece consider ca educatia este cel mai important lucru pentru omenire! Acestia lupta pentru prevenirea abandonului scolar si nu numai, iar campania de anul acesta este denumita „Cu o carte schimba o viata!” prin care isi propun sa ajute peste 8000 de copii din mediul rural sa continue scoala, asigurandu-le cartile necesare pentru o activitate scolara adecvata. Fiecare formular completat va aduce 3 carti noi in biblioteca elevilor din satele in care fundatia isi desfasoara activitatea! Directioneaza 2% din impozitul tau si ofera-le copiilor de la sate bucuria de citi! 

Un alt motiv ce m-a determinat sa ma alatur acestei campanii, au fost rezultatele anilor precendenti! Cu fondurile stranse in 2012 acestia au facilitat accesul la educatie, reducand abandonul scolar pentru 7000 de copii nevoiasi din mediul rural. Acesti copii traiesc in peste 26 de judete la Romaniei si au varstele curpinse intre 6 si 16 ani si prezinta un risc crescut de abandon scolar.
Pentru ei, World Vision Romania desfasoara programe de motivare pentru a-i incuraja sa-si continue studiile si sa nu abandoneze scoala. Acest lucru se realizeaza prin consiliere educationala si suport la teme si participarea lor, la concursuri, tabere educationale si la ‘’Scoala de Duminica’’.
In 2011 campania 2% derulata sub sloganul „Ar putea ajunge aici … sau ar putea avea o viata normala” a reusit sa stranga circa 20.000 euro, bani ce au fost folositi pentru interventia timpurie si recuperarea a 400 de copii cu dizabilitati in cadrul proiectului „Centrul multifunctional, o sansa pentru viitorul copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale”. 168 de copii din mediul rural, inscrisi in proiectul „Vreau in clasa a noua” si ai caror donatori nu au putut acoperi integral bursa de 250 lei/luna s-au bucurat de sprijin material si consiliere pentru a-si putea continua studiile la liceu. Dar acestea sunt numai o parte din activitatile desfasurate de aceasta fundatie!

Pentru cei interesati sa ajute cu un minim efort ii invit sa nu stea pe ganduri si sa completeze formularul pentru a ajuta un copil sa ajunga mare!
Cine doreste sa ma ajute sa completez aceste formulare si are domiciliul in Constanta, pot la orice ora sa ii asigur formularele pentru a le completa! Daca exista doritori din tara ce vor sa se alature cauzei mele, ii invit sa descarce formularul de aici, sa il printeze, sa il completeze si apoi sa il trimita prin posta pe adresa mea (pentru a va da adresa mea va rog sa imi trimitei un mesaj privat), singura taxa fiind cea de timbru, sau sa il depuneti personal la oficiul fiscal din apropierea dumneavoastra, iar in final sa imi trimiteti o copie scanata a formularului trimis, pentru a putea tine o evidenta, ca la sfarsitul campaniei sa ii pot pregati o SURPRIZA placuta uneia dintre persoanele care m-a sprijinit in acest demers (persoana castigatoare va fi aleasa prin programul random.org)! Sper sa nu ma lasati la greu! Astept mesajele voastre, deoarece impreuna putem avea o lume mai buna ! Anuntati-va prietenii, vecinii, rudele si haideti sa ne alaturam acestei campanii frumoase! Pentru detalii nu ezitati sa ma contactati! Va pup si va doresc tot binele din lume!

Reclame

3 gânduri despre “Apel umanitar – 2% pentru World Vision Romania!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s