Top 15 filme de Halloween!!!

Bună fetelor! Halloween fericit! Pentru că tot am importat această sărbătoare și tot mai mulți români o sărbătoresc cum se cuvine, dacă nu sunteți genul care să petreacă în club la o petrecere cu costume, iată un top 15 al filmelor pe care le ador și care sunt perfecte pentru această sărbătoare!

15. Călărețul fără cap

sleepy-hollow-482525lÎn 1799, Poliția din New York îl trimite pe detectivul Ichabod Crane în Hudson Highlands, un sat din regiunea Sleepy Hollow, pentru a investiga o serie de crime odioase, în care victimele au fost găsite decapitate. Utilizând tehnici noi de investigare, deși fără rezultate doveditoare, cum ar fi amprentele și autopsiile, Crane sosește în Sleepy Hollow armat cu trusa lui de instrumente, unde însă, află de la bătrânii orașului că acestea îi vor fi inutile, întrucât criminalul nu-i făcut din carne și sânge, mai degrabă fiind un războinic supranatural, de pe tărâmul morților, care bântuia noaptea calare pe un armăsar negru.
Cu ajutorul unui copil orfan, al cărui tată a fost victimă a călărețului, Ichabod analizează atent misterul și descoperă mormântul prin care fantoma călărețului își face intrarea în Lumea celor Vii. Copacul Morții, aflat în pădurea Western, reprezintă hotarul din cele două lumi. Îngropate la rădacina acestui copac, sunt capetele tuturor celor care au sfârșit în sabia călarețului. Un film plin de suspans care nu se teme să îți trezească fiori pe șira spinării.

14. Stigmata

stigmata-418044l

Gabriel Bryne interpretează rolul părintelui Kiernan, un tânăr preot iezuit a cărui diplomă în chimie îi acordă rolul unui preot-detectiv, care se ocupă cu investigarea fenomenelor inexplicabile apărute în bisericile din întreaga lume. Când Vaticanul află de ciudata poveste a unei femei, Frankie, (Patricia Arquette) pe trupul căreia apar din senin semne asemănătoare crucificării, părintele Kiernan este delegat să cerceteze cazul. Însă această situație, cunoscută în lumea ecleziastică sub numele de stigmata, este mult complicată de faptul că Frankie este atee, iar de obicei însemnele răstignirii apar pe trupurile persoanelor credincioase. Prima persoană din istorie afectata de stigmata este Francisc de Assisi, de care însă Frankie nici măcar nu a auzit.
Situația devine și mai greu de înțeles în momentul în care Frankie începe să leviteze cu trupul așezat în poziția crucificării și transmite mesaje în limba aramaică. Părintele Kiernan întelege că tânăra este posedată de ceva, sau de cineva, iar mesajul transmis de femeie provine de pe timpul lui Iisus.

13. Chucky

childs-play-259646l

Andy Barclay primeşte păpuşa pe care şi-a dorit-o dintotdeauna. Ceea ce nu ştie este că păpuşa e vie şi adăposteşte spiritul unui criminal în serie.Tradat de complicele cu care evadase și grav rănit, Charles se ascunde în carcasa de plastic a unei de păpuși și, din acest moment, odiosul criminal va bântui orașul sub forma unei inocente jucării. Un film interesant, la fel ca toate celelalte din seria Chucky. Le urmăresc de fiecare dată cu sufletul la gură!

12. Târâtă în iad 

drag-me-to-hell-717183l

Christine Brown are o slujbă bună,un iubit grozavşi un viitor luminos. În trei zile, însă, tânăra va face primii paşi către iad.
Christine fiind un ofiţer de credite din Los Angeles, are o viaţă minunată alături de fermecătorul ei iubit, profesorul Clay Dalton. Asta până într-o zi, când la bancă vine dna. Ganush cerând o prelungire de credit, pe care Christine decide să nu i-o dea, şi asta doar ca să-şi impresioneze şeful. Drept razbunare, Ganush o blesteamă pe Christine, transformându-i viaţa într-un adevărat iad. Urmărită de un spirit malefic, tânăra trebuie să decidă până unde va merge pentru a scăpa de blestem.

11. Coarne

horns-926782l

Ignatius Martin Perrish, fiul de 26 de ani al unui muzician faimos, are parte de o viaţă îndestulată şi plină de privilegii şi vrea să se însoare cu Merrin Williams, iubita lui din copilărie. Când Merrin este violată şi ucisă cu brutalitate, Ignatius devine principalul suspect al poliţiştilor însărcinaţi cu rezolvarea cazului, ceea ce îl umple de revoltă şi furie neputincioasă pe tânăr. La un an de la moartea lui Merrin, Ignatius se trezeşte după o noapte de beţie cu două protuberanţe dureroase pe cap şi darul de a-i face pe cei din jur să-şi mărturisească cele mai ascunse secrete.

10. Insidious 

Unknown

Soţii Josh şi Renai se mută împreună cu cei trei copii ai lor într-o frumoasă casă veche în stil victorian, însă, înainte de a avea timp să îşi despacheteze toate obiectele de uz casnic, evenimente bizare încep să se petreacă în jurul lor. Fiul lor, Dalton, îşi propune să exploreze podul locuinţei, dar se prăbuşeşte de pe scară şi se loveşte la cap, iar în dimineaţa următoare intră într-o stare vecină cu coma, din care medicii de la spital nu sunt capabili să îl mai trezească. Renai şi o asistentă medicală îl îngrijesc cu devotament pe copilul care nu răspunde la niciun fel de stimul exterior, iar mama îşi dă seama că în casa lor se petrec fenomene paranormale şi că un spirit malefic încearcă să preia controlul asupra corpului lui Dalton. Întrucât doctorii nu le sunt de niciun ajutor, părinţii disperaţi apelează la experţi în spiritism şi la oameni de ştiinţă preocupaţi de astfel de întâmplări pe care logica nu le poate explica, aflând că nu casa este bântuită de fantome, ci băiatul aflat în stare de letargie atrage ca un magnet forţele malefice, mintea lui fiind prizonieră într-un tărâm îndepărtat denumit The Further. Dacă vedeți prima parte este obligatoriu să vedeți și partea a doua.

9. Exorcistul

the-exorcist-585257l

Bazat pe romanul lui William Blatty din 1971, filmul combină 3 scenarii într-o temă de success. O fetiţă de 12 ani este posedată de demoni şi numai un exorcist o poate salva. Ea locuieşte împreună cu mama ei în Georgetown, Washington şi trăieşte simptome ciudate, care îi pun în pericol viaţa. Ajutorul medical nu îi poate fi de niciun folos, singura soluţie rămânând căutarea unui exorcist care să alunge demonii.
Exorcistul este primul film de acest gen care a avut un asemenea mare succes de public. Mizând pe realism, regia lui Wiliam Friedkin este de o eficacitate exemplară care îmbină perfect climaxul, de la teroare la masca de groază a eroinei posedate de Diavol, ceea ce constituie cheia naturalului din spectacol.” – Gerald Lanne – 1991 (Dictionnaire des Films)

8. Oculus

Oculus_1391032764_2013

O femeie încearcă să-şi scape fratele de la închisoare şi să-i dovedească nevinovăţia. El a fost acuzat şi condamnat pentru crimă, dar sora lui vrea să demonstreze că acea moarte a fost cauzată de un fenomen supranatural. Un film captivant, un horror care reușește să te atragă din primele momente și să te țină în suspans pe tot parcursul lui.

7. Mama

mama-283336l
Cu cinci ani în urmă, Victoria (MEGAN CHARPENTIER, din Red Riding Hood) şi Lilly (ISABELLE NÉLISSE, din Mirador) au dispărut fără urmă din casa lor. De atunci, unchiul lor, Lucas (Nikolaj Coster-Waldau, din Game of Thrones) le-a căutat cu înverşunare împreună cu iubita lui, Annabel (Jessica Chastain, nominalizată la Oscar pentru The Help). După ce le găsesc izolate într-o cabană în ruine şi le aduc acasă, cei doi încep să se întrebe dacă fetele sunt singurele pe care le-au primit în căminul lor.
Pe măsură ce Annabel încearcă să le reobişnuiască pe fetiţe cu viaţa normală, ea devine tot mai convinsă că în casă sălăşluie o prezenţă supranaturală diabolică. Oare fetele suferă de stres posttraumatic, sau o fantomă vine mereu să le viziteze? Cum au reuşit ele să supravieţuiască atâţia ani singure, în pădure? Încercând să găsească răspunsul la aceste întrebări, Annabel descoperă că şoaptele de noapte bună pe care fetele le aud seara vin de pe buzele unei creaturi care vrea să ucidă.

6. Hocus Pocus

hocus-pocus-914198l

Trei vrăjitoare sunt în mod accidental aduse la viaţă de un băiat care încearcă să impresioneze o fată.
În 1693, cetăţenii orăşelului Salem din Massachusetts intră în frenezie atunci când descoperă că trei dintre ei – Winifred, Sarah şi Mary Sanderson – sunt vrăjitoare. Temându-se de necurat, comunitatea hotărăşte să le spânzure pe femei. Însă vrăjitoarea şef ameninţă că va reînvia într-o zi şi se va răzbuna. 300 de ani mai târziu, Max, un adolescent cinic, e obligat să aibă grijă de sora lui în timp ce se joacă de-a v-aţi ascunselea şi e văzut de cea mai populară fată din clasă, Allison. Pentru a o impresiona şi a-şi spăla imaginea, Max le duce pe fete în casa surorilor Sanderson unde, accidental, readuce la viaţă vrăjitoarele. Harcele au o singură noapte pentru a-şi reîmprospăta forţa vitală – sau vor dispărea pentru totdeauna. Pot copiii să le împiedice de la a-şi îndeplini aceste obraznice scopuri?
Regizat de Kenny Ortega, Hocus Pocus se bazează masiv pe efectele speciale, cum ar fi, de exemplu, mistica pisică vorbitoare. Graţie tehnologiei digitale, regizorul a fost în stare să realizeze un număr impresionant de alte fascinante iluzii vizuale. Acestor trucuri pentru retină li se adaugă farmecele protagonistelor: Sarah Jessica Parker şi Bette Midler.

5. Edward Mâini-de-foarfece

edward-scissorhands-772541l

Un film clasic al maestrului Tim Burton. Edward Scissorhands e un basm suburban amplasat într-un decor incredibil de fantezist.
Peg Boggs (Dianne Wiest), o doamnă care vinde din uşă în uşă produse cosmetice, descoperă un experiment pe jumătate terminat – un om-monstru pe nume Edward (Johnny Depp) – al unui savant nebun (magic interpretat de Vincent Price) care trăieşte într-un castel abandonat din vecinătate. Savantul a murit înainte de a-i înlocui braţele-forfece ale timidului bărbat cu mâini adevărate. Atunci când Peg încearcă să-l aducă pe Edward în lumea ei suburbană, pentru a locui alături de sceptica ei familie (soţul Alan Arkin şi fiica Winona Ryder) şi vecinii bârfitori, mâinile sale aparent periculoase – şi totuşi capabile de a crea lucruri de o frumuseţe incredibilă – dau naştere unor situaţii stranii, amuzante şi profund emoţionante. Edward sculptează sublim în tufişuri şi e un frizer avangardist. Curând însă, meschinăria şi răutatea lumii proviniciale americane încep să-i facă probleme suavei creaturi.
Edward Scissorhands, o peliculă superbă, excentrică şi obsedantă a maestrului american al fantasticului, e o poveste despre toleranţă, diversitate şi creativitate, dar şi despre anevoioasa maturizare a unui tânăr (tânărul în cauză, e, bineînţeles, un monstru). Edward trebuie să-şi găsească locul nu numai în lumea ironică şi suprarealistă a micii comunităţi în care locuieşte, dar şi în lumea largă.

4. Casper 

a. Casper o înâlnește pe Wendy

casper-meets-wendy-181838l

Urmărim o poveste de „dragoste la prima sperietura” când „Casper o întalnește pe Wendy”, în acest spectaculos film de acțiune și aventura, plin de vedete și efecte speciale uimitoare!
Deși Casper (vocea: Jeremy Foley) și Wendy (Hillary Duff) știu că fantomele și vrăjitoarele nu se înțeleg prea bine, descoperă că ei doi sunt spirite înfrățite! Dar când un vârcolac malefic, pe nume Desmond Spellman (George Hamilton) se hotărăște să le distrugă pe Wendy și pe trăsnitele ei mătusi vrăjitoare (Cathy Moriarty, Shelley Duvall și Teri Garr), cei doi trebuie să împiedice o confruntare supranaturală, care se va derula între familiile lor învrăjbite și, mai ales, trebuie sa îl înfrângă pe Desmond!

b. Casper 1995

casper-986482l

Regizorul Brad Silberling și compania lui Steven Spielberg, Amblin Entertainment, realizeazã o comedie de acțiune, plinã de amuzament, momente palpitante și surprize cu fantome.
„Psihologul fantomelor” dr. James Harvey (Bill Pulman) și fiica sa Kat (Christina Ricci) ajung la vechiul conac Whipstaff.  Lacoma sa proprietarã, Carrigan Crittendon (Cathy Moriarty), l-a angajat pe dr. Harvey sã exorcizeze fantomele casei: una micã și prietenoasã, dar singurã, pe nume Casper, care vrea doar un prieten, și unchii sãi puși pe scandal, Lungilã, Puturosu’ si Grãsanu’ (Trioul Fantomatic). Dacã planul va merge, ea și Dibs (Eric Idle), partenerul ei, vor putea pune mâna pe comoara conacului. Între timp, Casper a gãsit un spirit pereche în Kat, dar Trioul Fantomatic nu va tolera oameni adevãrați în casa sa.
Cu poante hilare și efecte speciale extraordinare, Casper e o comedie de aventuri pentru toatã familia perfectă pentru Halloween.

3. Familia Addams

the-addams-family-316022l

Este momentul să faceți cunoștinta cu familia Addams, o comedie realizata pe baza cartii Familia Addams.  Îi veți întâlni pe blândul Gomez, un împătimit al trabucelor, pe îngrozitoarea sa soție, Morticia și pe cei doi drăcușori de copii, Wednesday și Pugsley într-o călătorie nesfârșită în lumea teribilului. Să nu vă mire deci că vecinii lor sunt speriați de moarte și devin cu toții isterici la auzul sosirii membrilor Familiei Addams! Filmul este o ecranizare a desenului animat cu același nume, creat de Charles Addams, în care personajele principale sunt o familie extrem de macabră, care trăiesc o viata ciudată în niște decoruri sumbre, dar care nu lasă acest lucru să le strice distracția. Lucrurile devin cu adevarat interesante când contabilul corupt al familiei pune la cale un plan diabolic de a fura averea familie și lucrurile o iau cu adevărat razna.

2. Umbre întunecate

dark-shadows-520531l

Joshua şi Naomi Collins, alături de micul lor fiu Barnabas, s-au îmbarcat în 1752 pe un vapor din Anglia pentru a pluti spre o viaţă nouă în America. Oceanul pe care familia încearcă să-l pună între ei şi piaza rea ce-i urmăreşte, nu e de-ajuns. După douzecei de ani, Barbabas (Johnny Depp) are lumea la picioare, cel puţin pe cea din oraşul Collinsport, Maine, unde el e bogatul puternic şi cu succes la femei. Norocul i se sfârşeşte după ce îi frânge inima lui Angelique Bouchard (Eva Green), care e o vrăjitoarea adevărată. Drept răzbunare, ea îl transformă pe Barnabas în vampir şi îl îngroapă de viu.

Abia după două secole şi din întâmplare, Barnabas e eliberat din mormânt şi ajunge în lumea foarte schimbată a anului 1972. El se întoarce la conacul lui din Collinwood şi îl găseşte în ruină, iar descendenţii lui alcătuiesc o familie disfuncţională, cu multe secrete întunecate. Casa e sub matriarhatul lui Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer), care i-a cerut medicului psihiatru Julia Hoffman (Helena Bonham Carter) să vină să locuiască alături de familia tulburată. Elizabeth împarte casa cu fratele ei Roger Collins (Jonny Lee Miller), un bărbat aproape bine-intenţionat, fiica adolescentă şi rebelă a acestuia Carolyn Stoddard (Chloe Moretz) şi băiatul precoce de zece ani, David Collins (Gulliver McGrath). Misterul trece şi dincolo de legăturile de rudenie, căci secrete ascunde şi îngrijitoarea Willie Loomis (Jackie Earle Haley) şi noua dădacă a lui David, Victoria Winters, jucată de Bella Heatchote.

1. Mireasa Moartă

tim-burtons-corpse-bride-312302l

Mireasa moartă a lui Tim Burton te poartă într-o călătorie în Lumea Întunericului, în tradiţia romantică a filmelor clasice de tipul „Eduard, Mâini de Foarfece” şi „Coşmarul dinaintea Crăciunului”.
Acţiunea este plasată în secolul al 19-lea, într-un sat european, urmărind povestea lui Victor (voce – Johnny Depp), un tânăr care se pare că este sortit să se căsătorească cu Mireasa Moartă (voce – Helena Bonham Carter) în timp ce adevărata sa mireasa, Victoria (voce – Emily Watson) rămâne în lumea celor vii.
Viaţa în Lumea Morţilor pare mult mai animată decât este ea descrisă în poveşti, iar Victor descoperă că nu există nimic în lumea asta – sau în cea de dincolo – care să îl despartă de adevărata dragoste.
Este o poveste despre optimism, dragoste şi o descriere a vieţii de dincoace şi a celei de dincolo aşa cum numai Burton poate să o facă.

Ei .. și iată acesta este topul meu! Printre preferate se mai numără și seriile Final destination și Scarry Movie dar m-am oprit la top 15. În final pot să vă spun că pur și simplu ador aceste filme, sunt absolut geniale și consider că geniile Tim Burton, Johnny Depp și Christina Ricci, dar nu numai, merită toate laudele pentru asemenea capodopere. Sper că sunteți în asentimentul meu și că veți avea plăcerea să urmăriți filmele propuse de mine, iar dacă nu mă credeți urmăriți-le și vă veți convinge!

Iar acum la final am bineînțeles câteva întrebări pentru voi la care aș vrea să le aud răspunsul, mai jos, în comentarii!

Ce părere aveți despre filmele prezentate mai sus, le-ați vizionat până acum, dacă da, care v-a plăcut cel mai mult?

Care este topul vostru de filme pentru acest eveniment?

Care este părerea voastră despre sărbătoarea Halloween-ului? Pro sau contra! Argumentați.

Vă pup și aștept cu nerăbdare răspunsurile voastre! Halloween fericit! Buhuhuhu …

halloween

Sursa photo: cinemagia.ro

Reclame

4 gânduri despre “Top 15 filme de Halloween!!!

  1. Nu sunt mare fan al filmelor horror. Ultimul pe care l-am vazut a fost Drag me to hell (Tarata in Iad) deci nu va pot oferi un top. Cat despre Halloween… este doar o sarbatoare comerciala la noi. Si, daca stau bine sa ma gandesc, nu numai la noi. Desi are la baza o sarbatoare religioasa, sunt putini cei care isi mai amintesc asta. Halloween acum inseamna costume cat mai sumare pentru fete astfel incat sa le fie mai usor sa agate un baiat si petreceri la care alcoolul curge in voie si unde este dezmat total.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s