Behind the scenes: Intalnirea bloggeril♀r Constănțeni

Bună tuturor! Iată că revin cu probabil mult-așteptatul articol despre evenimentul ce avut loc sâmbătă, 28 februarie și anume Întâlnirea anuală a bloggeril♀r Constănțeni, cu toate că toată lumea a avut ceva de comentat din cauza denumirii acestui event, dat fiind faptul că la eveniment au fost prezente în majoritate doar fete, continui să îl numesc așa, deoarece îmi mențin părerea și anume: și fetele sunt bloggeri, iar acest cuvânt, la fel ca multe altele ce denumesc profesii, nu are gen feminin.

A3x3-afisfinal

Scriu acest articol din viziunea organizatorului, așa cum îi spune și titlul, un Behinde de scenes al evenimentului, nu o să spun ceea ce nu a fost, puteți vedea părerile sincere din „fata ecranelor” despre ce s-a întâmplat și cum a fost mai exact, prin simpla lecturare a articolelor de pe bloggurile participante, veți avea toate link-urile într-un articol viitor.

Ideea acestui eveniment a început acum 2 ani, mai exact la sfârșitul anului 2013,  când am propus în grupurile Blogosferei Constănțene să realizăm un astfel de eveniment. Probabil faptul că eram un blogger începător și mic printre „bloggerii cei mari” ai Constănțeni, inițiativa cât și persoana mea au fost luate în derâdere, iar eu pe moment am abandonat ideea văzând că nu mă pot ridica la standardele lor. Dar flacăra dorinței de a realiza ceva frumos și pot spune măreț, în viziunea mea, nu s-a stins, așa că în noiembrie 2014 am revenit cu propunerea de a realiza o întâlnire a bloggerilor. Povestea a avut același feed-back din partea masculilor din blogosferă, dar de data aceasta nu m-am mai lăsat doborâtă și am creat un grup al fetelor blogger, astfel am pornit pe drumul de organiza o întâlnire oficială a bloggerilor cum nu se mai întâlnise în Constanța. S-au mai organizat „blogmeet-uri” la o bere și un mic, dar acest format nu se potrivea cu dorințele mele.

Așa că în noiembrie, alături de Andrei m-am apucat de organizare. Fetele blogger au răspuns imediat pozitiv acestei inițiative, încântate de idee, iar prietena mea Aguritza și-a oferit imediat ajutorul în organizare. În prima fază nu am realizat importanța pe care o va avea evenimentul și greutățile pe care le vom avea de cărat, dar am muncit și nu ne-am speriat de nicio piedică ce ni s-a arătat în cale, și credeți-mă, nu au fost puține. Cum au putut, au încercat să ne pună bețe în roate și să se lege de cele mai mici detalii sau neseminficative și normale greșeli.

Timp de 3 luni, am căutat locație, sponsori, am gândit tehnici, regii, am căutat să invităm persoane competente de la care să putem învăța ceva. Toate aceste pot părea o joacă de copil, iar din poze sau chiar și ca participant la eveniment ți se pare ușor, dar nu este așa, în spate au existat ore de muncă, stres, nervi întinși la maxim, nesiguranță și nesomn. Am muncit non-stop și nu am lăsat nimic să ne doboare, în continuu am căutat idei și persoane care să facă din eveniment, unul de calitate.

N-am lăsat să se vadă prea multe, dar pe 23 februarie am lansat afișul evenimentuluiÎntâlnirea anuală a bloggeril♀r Constănțeni, eveniment de 5*, locație exclusivistă, invitați pe măsură, un număr de 25 de sponsori. Nu credeam la început că se va ajunge aici, dar crezând în visul meu și luptând pentru asta, am reușit. Iar vorbele rele, mi-au dat și mai multă putere.

Dacă la început în Constanța am găsit doar 14 bloggeri care să participe la eveniment, lucru pe care l-am evidențiat și în interviul acordat știrilor Neptun TV, declarație care a făcut din nou multe valuri, am spus că, Constanța duce lipsă de bloggeri, făcând referire la numărul infim de fete blogger ce există în Constanța, să nu mai spun că declarația a fost foarte trunchiată și scoasă mult din context. Chiar și așa, după anunțarea oficială, alți 12 bloggeri au dorit să se alăture. Deoarece contractul semnat a fost pentru doar 50 de participanți am fost nevoită chiar să refuz participarea unora, invitațiile epuizându-se imediat.

Nici  bine nu a fost urcat afișul în online, că gurile rele au apărut. Sponsori falși, nume fals, totul pentru ei era o joacă, acuzații peste acuzații. S-au legat și de cel mai mic detaliu. Nu am vrut să dau apă la moară și mi-am continuat drumul ales. Acum chiar nimic nu mai avea ce să mă facă să dau înapoi. Mulți încă sunt de părere că numele evenimentului a fost prost gândit, poate așa o fi, poate trebuia să aleg un alt nume, un nume la întâmplate, dar atâta timp cât fetele bloggeri s-au întâlnit într-un cadru oficial, mi s-a părut normal ca evenimentul să poarte acest nume. ȘI FETELE SUNT BLOGGER! Nu înțeleg de ce s-a făcut atâta vâlvă și de ce s-au aruncat atâtea săgeți acide către organizatori, atâta timp cât nu s-a făcut absolut nimic rău; din contră. Parcă simt un aer de egoism și misoginism, sau poate doar mi se pare!?

Am vrut ca totul să fie ca la carte și ne-am dat toată silința să reușim ceea ce ne-am propus. În ziua dinaintea evenimentului am rearanjat și reorganizat tot, m-am asigurat că totul este în ordine și că nu am omis nimic. Goodie bags, recuzită, telefoane, invitați. Totul trebuia să meargă conform planului. În ziua evenimentului am fost pe fugă, cu noaptea în cap. Am ajuns cu o oră înainte de începerea evenimentului pentru a organiza locul. După, am ajuns la concluzia că trebuia, ca organizatori, să ajungem mai devreme deoarece bloggerii au avut ideea de a ajunge și ei mai devreme de ora stabilită.

11035689_816037008468930_2803428947535998035_n

Eu am prezentat evenimentul, cu intervenții normale din partea lui Andrei și a Aguriței. Ca prin minune, cu 5 minute înainte de a începe evenimentul emoțiile au pus stăpânire pe mine, cu toate că înainte puteam pune pariu că nu voi avea emoții, dar iată că inevitabilul s-a produs, emoțiile m-au năpădit, iar prezentarea de început a fost cam stângace, cu toate că îmi pregătisem un speech. Una e să vorbești singură în fața unei camere și alta să vorbești în fața a 50 de persoane necunoscute care au mari așteptări de la tine. Dar cu fiecare intervenție și cu cât ajungeam să cunosc invitații mai bine emoțiile mi-au trecut, iar când am spus stop evenimentului, doream să continuăm cu încă unul, atât de mult mi-a plăcut.

În mare a fost un eveniment reușit, asta mi-au confirmat-o și restul participanților. A ieșit așa cum mi-am dorit, câteva aspecte puteau fi îmbunătățite, dar ne vom strădui mai mult data viitoare. Pentru primul eveniment, eu pot spune că mi-am depășit așteptările. Acum ce ne rămâne de făcut este să identificăm minusurile acestui prim eveniment și să le transformăm în plusuri, la evenimentele ce vor urma, deoarece abia acum mi s-a deschis apetitul. Stați aproape!

Tin sa multumesc tipografiei Tipo Media pentru sprijinul acordat .Acestea au fost câteva dintre poveștile din spatele organizării acestui eveniment, detalii despre ce s-a întâmplat mai exact acolo, sponsori, poze și produse… în articolele viitoare! Vă pup! xoxo

Reclame

14 gânduri despre “Behind the scenes: Intalnirea bloggeril♀r Constănțeni

  1. Draga mea, eu inca nu am terminat articolul despre eveniment si am stat maxim 2 ore cu voi. Am simtit de la intrare si pana la iesire foarte mult suflet, iar in comparatie cu alte evenimente de acest gen, crede-ma ca ai fost in top si mie mi-a ramas o senzatie foarte placuta. Ai muncit si tu si ceilalti organizatori si asta s-a simtit de la alegerea salii, a sponsorilor si pana la faptul ca inclusiv pe pachetelele de la final era o eticheta frumos printata si personalizata, ca ne-ai dat o diploma vesela si colorata. Iar eu am avut cu mine alaturi barometrul suprem din viata mea, pe baietelul meu si lui i-a placut, deci….iti dai seama ca daca lui ii place, eu sunt super happy. Si azi se juca ca vorbeste la microfon ca fetele de la mare :)). Iar de prima data cand am intrat acolo, eu am fost primita atat de frumos de am simtit ca am ajuns acasa la o prietena, nu ca sunt invitata la un eveniment. Tu, Agurita, Andrei etc, ati fost gazde cu adevarat. Te pup si te felicit pentru cat suflet ai pus in acest eveniment.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Scumpele mele mii de felicitari , iar tie Elena bravo ca nu ai abandonat acest vis. De vreo 2 ani ma chinui sa imi realizez un blog , dar cam la fel , din cauza parerilor sunt un picut descurajata. Se pare ca tu si Aguritza imi dati iar acest impuls, bine Maria ma bate la cap de mult sa fac blogg dar ce sa mai . Sunt mandra de voi constantencele mele frumoase si istete . Sper sa mentineti acest vis in continuare aprins,cat despre gurile rele, pai ce sa le faci ,roade invidia , tratati cu ignoranta ,pt ca tacerea si ignoranta ii vor macina. Pup la fete va imbratisez.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Draga mea, iti multumim din suflet pentru ca nu te-ai dat batuta, in ciuda numeroaselor obstacole de care ai avut parte! Datorita tie, Aguritei si lui Andrei am luat parte la cel mai frumos eveniment din Constanta si ma bucur extraordinar de mult ca va cunosc si ca sunt colega voastra! Invidiosii pot comenta mult si bine, noi stim cat de frumos a iesit totul si cat de bine ne intelegem! Cu siguranta acesta a fost primul eveniment dintr-o mie ce vor urma si iti multumesc din suflet pentru absolut tot! Te pup si abia astept sa ne revedem!! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s