Caravana „Frumusețea dobrogeană”

Bună fetelor! Iată că a venit momentul mult așteptat! Mâine, 14 septembrie  dăm startul unei noi campanii umanitare, Caravana Frumusețea Dobrogeană, un proiect foarte frumos care eu consider că va avea mare succes. 12005841_881902818557485_2078315371_o-2

De mică am trăit la țară, cu timpul, crescând, anumite situații m-au făcut să-mi părăsesc locul natal, dar gândurile mele au rămas acolo, la sătucul de la malul mării, oriunde aș fi fost. La țară de cele mai multe ori traiul este greu, femeile lucrează necontenit, depunând același efort ca bărbatul. Timpul lor este dedicat în majoritatea cazurilor gospodăriei, recoltelor grădinii sau ale câmpului, copiilor și a bărbatului, ocaziile în care acestea se gândesc și la ele sunt foarte rare sau nu prea există. Aceste femei își dedică atât de mult timp vieții de familie încât de ele uită complet, răsfățul de care se bucură doamnele de la oraș fiind doar o poveste necunoscută pentru ele. Manichiură, pedichiură la două săptămâni, coafat săptămânal, vopsit sau tuns lunar, lucruri pe care unele dintre noi le considerăm lucruri banale, pentru doamnele de la țară aceste lucruri apar prezentate doar la televizor. De machiaj sau îngrijirea regulată a tenului cu măști și zeci de creme … povești de vis.

Dar toate suntem femei, toate în sinea noastră ne dorim să fim frumoase, răsfățate și din când în când să întoarcem o privire plin de admirație pe stradă. Viața nu a dat tuturor posibilități și chiar dacă sunt de la țară femeile doresc să se îngrijească și să fie frumoase chiar și atunci când aleargă după șapte copii, mulg vaca sau culeg porumbul de pe câmp. Toate femeile ar trebui să folosească o cremă de mâini, de față, un antiperspirant și atunci când este nevoie să își împrospăteze manichiura și pedichiura. Un epilat, un pensat și un tuns acestea sunt lucruri care ar trebui să ne preocupe nu numai pentru a fi frumoase ci și sănătoase.

Frumusetea izvorăște din suflet, din gândire, din comportament și se reflectă întotdeauna pe chipul nostru. Ea trebuie sa fie întreținută prin gânduri curate, atitudine corectă și fapte bune, dar și prin sănătatea trupului, prin igienă și îngrijire corespunzătoare. Pornind de la ideea că și femeile de la țară trebuie să fie răsfățate a luat naștere ideea Caravanei Frumusețea Doborgeană, o campanie prin care ne dorim să oferim femeilor de la țară posibilitatea de a se simți frumoase în propria piele și apreciate. Am dorit să începem din ținuturile noastre de baștină, în Dobrogea, dar sperăm ca feed-back-ul acestei campanii să fie unul pozitiv și să reușim să facem din această mică idee, o campanie națională.

Ideea campaniei a fost dezvoltată de  Isabela Ștefan Iorga Marketing Manager al Asociației Civicum Voluntaris din Constanța  si coautorul blogului Andrei Câmpanu. Inițiativei s-au alăturat bloggerii de fashion și beauty din Constanța și voluntarii asociației. Inițiativa a atras de asemenea și sponsori din domenii diferite de activitate, care oferă beneficiarelor caravanei produse cosmetice și de îngrijire și care sprijină campania cu servicii și expertiză. Le mulțumim pe această cale firmelor: AVON Cosmetics România, Interbrands, Elmiplant, B.U., Flormar, Farmasi, Bono, Naturalesse, Fresko, Ops, AYG România, Transevren, Studio Foto Story, Hotel Vega, „Baroque Look” Salon, Iulian Style Salon și sponsorilor care încă aleg să se alature campaniei și caravanei.

Campania este structurată în două etape. Etapa 1 de Foundraising prin derularea evenimentului Colored Nails Week în perioada 14-21 septembrie. Dispunând de o întreagă paletă de produse de manichiură – lacuri de unghii de diferite culori şi accesorii, voluntarii își vor lăsa creativitatea și imaginația să “zburde” pe unghiile doamnelor şi domnişoarelor care aleg să sprijine cauza femeilor din mediul rural, printr-o donație. În zilele de 18, 19 și 20 septembrie, voluntarii vor fi la dispoziția doritoarelor de frumos, la Centrul Comercial Maritimo din Constanța, în intervalul orar 14 -20. Donatorii vor fi înscriși la tombola “Colored Nails Week” din 20 septembrie, și vor avea șansa de a câștiga unul din cele 5 premii constând în produse cosmetice.

Fondurile colectate vor fi folosite pentru a oferi gratuit beneficiarelor din trei comune dobrogene, sesiuni și produse de îngrijire și înfrumusețare, în cadrul Caravanei “Frumusețea dobrogeană”. Caravana va poposi pe data de 28 septembrie în comuna Bărăganu, pe 5 octombrie va ajunge în comuna Grădina și pe 12 octombrie, în comuna Deleni. O echipă formata din hair stylisti, experți în machiaj, un nutritionist și bloggeri din comunitatea Beauty&Fashion vor tunde, vopsi, aranaja și machia câte 35 de doamne și domnișoare din fiecare comună și le vor oferi informații despre îngrijirea corporală, sănătate și frumusețe.

Oricine poate fi voluntar al acestei campanii; înscrierile se realizează pe site-ul www.civicumvoluntaris.ro/campanii sau pe pagina de Facebook a campaniei “Frumusețea Dobrogeană”, urmând  ca mai apoi sa fiți contactați și integrați în desfășurarea campaniei.

Partenerii media ai campaniei  sunt TV Neptun, Radio Constanta, Radio Doina, Radio Sky FM, Observator de Constanța și Evenimente-Constanța.

Noi sperăm ca această campanie să se bucure de succes și prin intermediul ei să reușim să aduce zâmbetul pe buze și în inimi cât mai multor femei din Dobrogea dar și din țară.

Vă voi ține la curent cu desfășurarea acestei campanii, dar între timp vă invit să dați like paginii de facebook pentru a afla  noutățile. Vă invit pe toți să vă alăturați campaniei. Mulțumim tuturor care ne-au sprijinit, ne-au fost și ne vor fi alături. xoxo

Reclame

Un gând despre “Caravana „Frumusețea dobrogeană”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s