Înapoi în timp cu Rolele Rookie

Bună dragilor! Împreună vom călători puţin în trecut pentru că Rolele Rookie m-au băgat în starea aceasta de melancolie a vremurilor ce au apus. Îmi place sa ma uit la televizor din când în când, având câteva emisiuni preferate pe care le urmăresc cu regularitate, iar unele dintre canalele mele favorite este Comedy Central, am menţionat acest amănunt deoarece serialul The 70’Show difuzat de acest canal a reaprins o flacără în mine pentru sportul pe care îl făceam cu atâta drag când eram copil (chiar dacă sunt născută în 80’s), şi anume mersul pe patine cu rotile._DSC0478

Aşa cum spuneam copilăria mi-am petrecut-o în anii 80′-90 ‘ atunci când nu se prea ştia de trendurile de peste graniţă, nu exista internet, la televizor vedeam pentru câteva minute Mihaela :), şi cel mai mult ne petreceam timpul pe-afară jucându-ne ţurca, elasticul, nouă pietre şi de-a v-aţi ascunselea. Prima flacară pentru role (presupuse role ca acestea de mai jos) mi s-a aprins atunci când am luat cunoştinţă cu cele pe care verişoarele mele le primiseră de la tatăl lor de prin străinătate. Am rămas impresionată. Picioruşele mele erau încă mici, iar aceste platforme mult prea mari pentru ele, dar lucru acesta nu m-a împiedicat să mă urc pe ele ori de câte ori aveam ocazia, pentru că îmi plăceau la nebunie.The_Childrens_Museum_of_Indianapolis_-Roller_Skates

Dar vremurile s-au schimbat, eu am crescut, iar dragostea pentru aceste patine cu rotile nu a dispărut, chiar dacă amintirea lor am lăsat-o ascunsă undeva într-un sertăraş.

Aceast sertăraş a fost şters de praf şi redescoperit în urmă cu un an când am aflat de Rolele Rookie. O versiunea modernă şi foarte stilată a rolelor pe care le ştiam odată şi pe care le mai vedeam pe diferite patinoare în filme. O să ziceţi că role au existat tot timpul şi că cele cu un singur rând de roţi sunt mai cool, dar pe mine nu m-au atras nici o dată, poate pentru că le lipseşte aerul de-odinioară care înconjoară aceste patine cu rotile şi amintirile copilăriei ce se trezesc din nou la viaţă.

În fiecare an de ziua mea mi se aştern o mie de dorinţe, iar pentru că soţul meu ar face orice să mă vadă fericită, pe lângă altele mi-a îndeplinit şi această dorinţă nebunească. Ca în orice altă situaţie alegerea modelului a fost o etapă extrem de grea pentru că paleta de modele şi culori şi firme este extrem de largă, toate acestea întrecându-se să facă cele mai frumoase şi inedite role. Într-un final am ales de la firma Rookie modelul Classic Leopard pentru ca sunt mai închise la culoare şi foarte trendy, iar pentru că au trecut zeci de ani de când nu am mai pus piciorul într-o astfel de pereche, antrenamentul şi echilibrul meu a dispărut, şi neştiind să mai merg pe ele am considerat că juliturile viitoare nu se vor observa foarte mult. 🙂 .9505_rookie_classic_leopard_roller_skate_dg

Eu zic că sunt foarte aspectuoase şi chic. Cu siguranţă accesoriul după care o să întoarcă multă lume capul prin parc.

9505_rookie_classic_leopard_roller_skate_wy

Aceste role sunt confecţionate din PVC căptuşite cu catifea, rulmenţi ABEC  -7 , platforma este de metal, închiderea se face prin şireturi, roţile sunt turnate din silicon mov cu sclipici având diametrul de 58 pe 32. Rookie Classic întruchipează perfect anii ’70 chic disco boogie. Aceste role seamănă foarte bine cu patinele pentru patinaj artistic şi sunt revizuite și actualizate pentru a răspunde cerințelor din timpul nostru, ideale pentru distracție şi sport. Are cadru din aluminiu puternic pentru control maxim, toc înalt şi roată din silicon ataşată în botul rolei pentru frână.
9505_rookie_classic_leopard_roller_skate_gq

Ce mai, cum am deschis cutia am fost deja cu ele în picioare … IAR am un flash din copilarie, aveam câţiva anişori. iar părinţii mei îmi cumpăraseră o pereche de săndăluţe roşii pe care le-am adorat din prima, am fost extrem de fericita, iar de atunci, zi şi noapte am dormit cu ele în picioare, iar de câte ori mă uitam la ele ţipam şi râdeam, nu înţeleg nici acum de ce, mai aveam şi alte perechi de pantofiori şi săndăluţe, dar acestea aveau ceva special. Vă închipuiţi că mă simţeam la fel cu aceste role doar ca de aceasta data nu am mai dormit cu ele. Făceam primii paşi, nu pe lună, ci în living, de data aceasta cu ajutorul soţului nu a mamei! Ca în desenele animate râsetul de pe lume aşa a fost prima mea experienţă cu aceste patine cu rotile, doar că totul nu a mai fost cum îmi aminteam din copilărie. 10361391_1482241671992907_5833932509472261290_nSă trecem şi la primele mele impresii. Chiar dacă în copilărie am avut experienţe cu astfel de role, lucrurile s-au schimbat, iar ca şi persoană începătoare cam astea ar fii concluziile mele.

  1. Sunt destul de grele.
  2. Dacă nu ai mai mers nici o dată cu acest gen de role echipează-te cu cotiere şi genunchiere pentru că mai mult ca sigur vei face cunoştinţă cu asfaltul.
  3. Sunt foarte diferite de clasicele role cu roţi pe mijloc. Chestiune de echilibru şi tehnică.
  4. Nu m-am simţit foarte confortabil pe ele. Prea înalte şi strâmte pentru gustul meu.
  5. Sunt dezamagită de mine pentru că am considerat că va fi uşor dar m-am înşelat. Probabil le voi mai da o şansă după ce voi mai slăbi câteva kilograme bune, atunci voi reveni cu un update.

_DSC0461

Dacă te pricepi la acest sport le recomand cu căldură deoarece sunt bine realizate şi au o calitate superioară; să nu mai spun de design. Preţul este şi el destul de avantajos, le găsiţi şi în magazinele online de la noi la preţul de 450 lei. Dar dacă eşti începătoare ca şi mine, le poţi căuta prin pod pe cele din copilărie, pentru a te antrena temeinic înainte de a te urca pe acestea, cu o tehnologie atât de avansată! :)) Vă pup! xoxo, Elena

Reclame

2 gânduri despre “Înapoi în timp cu Rolele Rookie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s