Cum să îţi pregăteşti maşina pentru vacanţă | 5 trucuri simple

Bună tuturor. Mai e foarte puţin din luna iunie, vara şi-a intrat în drepturi, chiar dacă i-a luat ceva timp, iar acum precum o gospodină grăbită, face ravagii; e atât de cald încât orice ai încerca să faci gândul tău zboară automat la mare.

1Briza mării care bate uşor, răcoarea apei, mirosul sărat, un cocktail rece şi delicios pe o plăjă exotică… chiar şi din Mamaia – refugiul perfect in fata căldurii, pe care il căutam cu toții. Acum se termină şi bacul, toată lumea va lua concediu, apoi se vor urca în maşină şi vor sta la coadă pe autostradă, pentru a se bucura de răsfăţul si relaxarea de la malul mării. 

2

Mulţi nu dau importanţă acestui detaliu, însă o bună perioadă din concediu îl petrecem în maşină şi pentru că ne duce oriunde dorim, ar trebui să îi acordăm acesteia atenţia cuvenită, în plus, în acest mod, ne facem şi noi vacanţa mai plăcută. În articolul de astăzi am zis să vă încerc cateva hack-uri de pe pinterest pe care eu le utilizez cu regularitate în rutina de curăţenie şi organizare a maşinii, astfel vă voi povesti care sunt etapele pe care eu le urmez atunci când fac curăţenie în maşină, poate vă dau şi vouă inspiraţie în procesul de pregătire a maşinii voastre pentru vacanţă. (Dacă vreţi să vedeţi cum îmi pregătesc maşina pentru vacanţa de vară şi doriţi să aflaţi cateva secrete pentru o maşină organizată şi curată în doi timpi, vă aştept şi pe canalul meu de YouTube.)

Eu una prefer să fac singură această activitate şi să nu o duc tot timpul la spălătorie deoarece nu numai odată mi s-a întâmplat ca serviciile să mă dezamăgească şi să plec din spălătorie cu maşina mai murdară decât am adus-o. După ce am spălat în prealabil exteriorul cu furtunul cu presiune si spumă şi am clătit-o, urmează să trec la interior. Dar mai întâi de toate, iată un truc, pentru faruri sclipitoare.
Truc 1: Pentru acest truc folosesc pastă de dinţi şi o lavetă. Pun pe o laveta uscată pastă de dinţi şi încep să frec uşor toate farurile. Mai apoi șterg toată pasta de dinţi cu partea curată a lavetei de pe faruri, iar acestea vor străluci ca noi. Mai ceva ca polish-ul profesional de faruri!

3

Apoi trec la interior. Încep prin a strânge toate gunoaiele pentru ca tot timpul am imprastiate prin maşină bonuri, tichete de parcare şi sticle pe jumătate pline, aşa că voi strânge şi arunca tot ce nu îmi trebuie. Atunci când pot vedea podeaua, urmează să aspir tot praful şi murdăria din maşină. Pentru asta voi utiliza aspiratorul meu Dirt Devil Handy Duo, un aspirator portabil cu baterii care este perfect pentru curăţenia în maşină. Fie că mânânc un corn şi cad firimituri pe podea, fie că desfac un colet sau mă fardez în maşină, mizeria se formează fără să îmi dau seama, însă nu trebuie să îmi mai fac probleme deoarece Dirt Devil Handy Duo îmi sare tot timpul în ajutor.

DSC_0011

Un model clasic de aspirator este mult mai greu de folosit în spaţiul restrâns şi înghesuit din maşină, însă acest aspirator îşi face datoria cât ai clipi. Este foarte eficient, facându-şi treaba pentru care a fost creat fără bătăi de cap suplimentare pentru mine. Este foarte mic fiind foarte uşor de depozitat, are doar 1,2 kg deci nu trebuie să îmi faci griji că mă vor durea mâinile dacă îl folosec prea mult şi are o capacitate de colectare de 300ml, făra sac. Motorul acestuia este suficient de puternice pentru o absorbţie optimă a resturilor de mâncare, a părului de animale sau alte mici reziduri de prin casă sau maşină. Îmi place foarte mult deoarece pentru mine estre soluţia ideală pentru a curăta rapid, făra bătăi de cap în maşină, economisind foarte mult timp şi fiind la îndemână oricând datorită dimensiunilor reduse.

DSC_0014

Consider că este cea mai smart soluţie pentru curăţenie, ideal pentru curăţenia în maşină înainte de vacanţă şi nu numai, în plus este 2 în 1, îl pot folosi oricând la curăţenia din casă. Accesoriile diverse, pentru orice tip de suprafaţă existente în pachet mă ajută enorm ori de câte ori am nevoie, iar datorită faptului că este foarte mic şi se poate încărca şi la bricheta de la maşină, îl pot lua cu mine în vacanţă, deoarece cea mai mare problemă a mea este nisipul de pe picioare adus în maşină de pe plajă. După ce termin curăţenia îl pun în portbagaj şi sunt pregătită să aspir tot nisipul de pe plajă.

Truc 2: După ce termin de aspirat trec la curăţire şi dezinfectare. Pentru asta, voi face o solutie DIY din 50ml apă, 50ml ulei pentru bebeluşi, 25ml oţet de mere, 10 picături de ulei de arbore de ceai şi o lingurită de ulei esenţial de portocală, voi puteţi folosi orice alt ulei esenţial vă place. Cu această soluţie, mult mai naturală decât toate chimicalele din comerţ voi curăţa bordul, uşile şi toate suprafeţele pline de praf sau amprente care necesită curăţare. Câteva fâsuri şi o cârpă curată, iar la final toate vor străluci de curăţenie.

4

Truc 3: Pentru a preveni murdărirea şi a organiza lucrurile din cotieră pun hârtiuţe pentru brioşe, astfel lucrurile care pana acum erau amestecate vor fi mult mai organizate, acelaşi lucru fac şi pentru suporturile de pahare ale maşinii, hârtiile de brioşe vor colecta murdăria, fiindu-mi mult mai uşor la următoarea curăţenie.

5

Truc 4: Voi realiza şi un parfumant pentru maşină DIY, iar pentru acesta folosesc un cârlig de rufe din lemn, 3 trandafiri din material (sau orice consideraţi că se potriveşte maşinii dvs.), ulei esenţial de portocală (sau orice alt ulei esenţial care vă place) şi un pistol de lipit. Lipesc cei trei trandafiri din material pe cârlig, iar apoi îi stropesc cu uleiul esenţial favorit. Îl prind de grătarul aerisirii şi maşina va mirosi divin mult mai mult timp decât cu odorizantele obişnuite. Acest proiect este unul foarte drăguţ, perfect pentru a petrece puţin timp cu copilul, iar la final cu siguranţă va fi mândru de realizare.

6

Truc 5: Pentru a fi mai uşor să urmăresc GPS-ul sau pur şi simplu pentru a nu ţine telefonul aruncat prin maşină, voi realiza un suport pentru acesta, iar pentru asta am nevoie de un cleşte de birou şi un elastic pentru bani. Voi înnoda elasticul de parte de sus a cleştelui, pun telefonul între cleme, iar mai apoi îl securizez de partea de jos. Uşor şi practic. Supoturile speciale de obicei sunt foarte scumpe, iar astfel de ustensile avem cu toţii în birou, de ce să nu fim creativi?

7

După ce totul străluceşte de curăţenie sunt gata să plec la mare şi să mă bucur de o vacanţă bine-meritată. Sper ca v-a plăcut acest articol şi hack-urile prezentate, pe mine una aceste lucruri simple mă ajută enorm, sper că vă vor ajuta şi pe voi. Aştept să îmi spuneţi în comentarii care v-a plăcut cel mai mult şi ce alte hack-uri cunoșteți şi folosiți în pregătirea mașinii şi în vacană. Vă aştept să urmăriţi şi clipul de pe YouTube. Vacanţă minunată vă doresc! V-am pupat!  xoxo

8

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s