L’OCCITANE, un nou magazin la țărmul mării

Pentru că săptămâna trecută mi-a fost foarte aglomerată și pentru că abia acum am reușit să îmi trag sufletul două minute am zis să fac un #tbt(ThrowBackThursday) și să vă povestesc ce făceam joia trecută cam pe vremea asta. Multe dintre voi ați văzut pe paginile de socializare (/homemadebyelena) poze și câteva informații, însă aici este mai ok să îmi aștern în detaliu gândurile pentru cele care sunt curioase cum fost la evenimentul de deschidere a celui mai nou magazin L’OCCITANE din Constanța – City Park Mall.

Pentru cine nu știe L’OCCITANE este un brand internațional, iubitor al frumuseții simple și autentice ce comercializează game cu produse dedicate îngrijirii întregului corp: îngrijirea pielii și a părului, parfumuri deosebite, produse pentru bărbați, chiar și produse pentru casă, ce își are rădăcinile în Manosque, Franța. Compania a fost înființată în anul 1976 de către tânărul Olivier Baussan, care la 23 de ani a început afacerea vânzând ulei esențial de levănțică și rozmarin procesat în casă la târgurile din zona Provance-ului (zona ce cuprindea în perioada medievală S Franței, N-E Spaniei și N Italiei). Occitane era limba nativă a acestei regiuni fiind încâ vorbită ca o a doua limbă în această zonă.

În 1976 primind drept moștenire o veche fabrică de săpun, Olivier reînvie tradiția artei fabricării săpunului din Marseille, fabricând mai întâi săpunuri din masă vegetală, apoi creme, ca în timp să devină ceea ce este astăzi, brandul L’OCCITANE pe care îl iubim cu toții. Prima fabrică și primul magazin L’OCCITANE au fost deschise în 1981 în Volx. De-a lungul timpului s-au dezvoltat extrem de mult cucerind lumea cu produse de cea mai înaltă calitate. Brand-ul se regăsește în peste 90 de țări, în peste 1000 de reprezentanțe. Scopul primordial al acestui brand a fost acela de a glorifica și a conserva tradițiile din Provence, regăsit și astăzi în fiecare produs. Fiecare ingredient folosit spune o poveste și oferă o experiență unică, iar cele mai cunoscute dintre acestea sunt: imortelele, untul de Shea, verbina, migdalele și levănțica.

Am luat cunoștință cu brand-ul acum ceva timp și pot spune ca fiecare produs încercat m-a surprins plăcut, tocmai de aceea m-am bucurat când am aflat că vor reloca mai aproape de casa mea magazinul din Constanța, astfel fiind o locație cu mai mult vad vor oferi posibilitatea cât mai multor persoane de a încerca aceste produse minunate și de a se răsfăța la cel mai înalt nivel.

Brandul este prezent în România de peste 12 ani și deschide reprezentanța cu numărul 8 în City Park Mall, aceasta bucurându-se de noul concept HOME, ce oferă o atmosferă plină de aromele magice provensale consacrate, în perioada următoare având în plan să se extindă în mai multe orașe. La momentul actual brandul există în peste 30 de locații fizice, acesta regăsindu-se în mai toate orașele dacă nu ca magazin propriu, sub denumirea de L’OCCITANE Corner în unele farmacii Sensiblu, (lista completă a locațiilor o găsiți pe site-ul oficial). Dacă aveți ghinionul ca în orașul vostru să nu existe vreo reprezentanță puteți face cumpărături online fără grijă, acolo unde veți găsi mai tot timpul și o mulțime de oferte speciale.

Evenimentul de lansare a fost unul frumos la care au luat parte aproape toate numele importante din blogosfera autohtonă și multe alte personalități, încât magazinul a fost neîncăpâtor. Organizatorii au avut grijă și de cele mai mici detalii, pentru ca invitații să se simtă extraordinar. Decoruri, baloane, miresme, macarons și produse cu aer din Sudul Franței… ce poate fi mai frumos? Evenimentul a debutat bineînțeles cu câteva cuvinte din partea brand-managerului L’OCCITANE România, iar apoi am avut ocazia de a încerca produsele preferate, dar mai ales noua gamă Aqua Réotier și de a explora noul magazin, care arată într-un mare fel, este primitor și călduros la fel și personalul; mai mare dragul să îi treci pragul.

După ce produsele de pe rafturi au început să se împuțineze am fost învitați la prânz în portul Tomis, un prânz pregătit și el în cel mai mic detaliu, punctele cheie fiind bicicleta vintage L’OCCITANE, găleata cu bujori, lumânările parfumate și limonada care nu au scăpat fără a fi surprinse în sute de fotografii; acest prânz a fost unul extrem de reușit fiind un prilej de relaxare, socializare și schimb de experiențe între invitați.

Mă bucur că de acum am un magazin L’OCCITANE foarte aproape de casă, cu siguranță le voi trece pragul mai des și voi voi avea posibilitate de a încerca mai multe produse, gama fiind extrem de variată. Vă invit și pe voi să treceți pragul oazei de răsfăț L’OCCITANE, ori de câte ori doriți să fiți purtați în sudul Franței și să încercați produsele, de care vă promit că vă veți îndrăgosti.

A fost o adevărată încântare să particip la acest eveniment, iar pe această cale doresc să mulțumesc tuturor celor care s-au ocupat de organizare și celor care au adus L’OCCITANE în viețile noastre! Mulțumim pentru tot și vă doresc viață lungă! xoxo

Untitled-1

Credit Photo: Tonic Advertising

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s